Kunstenares Naomi Cornock is druk bezig met het artwork voor ons album. Ze heeft zich laten inspireren door onze bandnaam en het mythologische verhaal daarachter:

Volgens de legende ligt de bron van Segais in de tuin van Nechtan. De bron is tevens het huis van de zalmen der wijsheid. Negen heilige hazelaars van wijsheid staan rondom de bron en geven noten en bloei op hetzelfde moment. De noten vallen in de bron en de zalmen eten deze. Door van het water te drinken of een hazelnoot of zalm te eten kan je wijsheid en po√ętische inspiratie vergaren. Het is niemand toegestaan om in de buurt van de bron te komen, alleen Nechtan zelf mag erbij komen.

Ondanks dat het verboden is kon Boann, de vrouw van Nechtan, haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Zij wilde de wijsheid voor zichzelf verkrijgen. Maar de bron wees haar af. Boann daagde de kracht van de bron uit door drie rondes rondom te lopen, met de klok mee. Het water kwam met veel geweld naar boven en Boann werd mee gesleurd en verloor haar sterfelijk leven. Ze heeft de wijsheid verkregen, maar is verandert in rivier de Boyne.

Als u meer wilt weten van kunstenares Naomi Cornock neemt u dan eens een kijkje op haar website: https://www.nomeart.com/

Ze is ook te vinden op Instagram en facebook.