Biografie

Wie zijn we

Boanna Boyne

De Gelderse band Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Waar de meeste mensen Ierland vooral kennen van de pubs en groene heuvels heeft het land ook een rijkdom aan verhalen en mystieke plekken. De band laat zich hier erg door inspireren en probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Het is met name het folklore deel van deze verhalen waar de liedjes over gaan. 

Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

Op 19 november 2022 is het debuutalbum uitgebracht. Het artwork is gemaakt door Naomi Cornock. 

Muziscene schreef het volgende over ons album: 
“Boanna Boyne is uitgebracht in eigen beheer na een succesvolle crowdfundactie. Het zal liefhebers van dit genre zeker aanspreken, omdat het met gesloten ogen niet moeilijk is zich voor te stellen dat men in een Ierse Pub naar authentieke Ieren luistert.”

 

Taggi Eenstroom

Zang

Taggi is de zangeres van de band. Ze heeft verschillende eigen nummers geschreven die gaan over de Ierse mythologie en plekken in Ierland. Het engelachtige geluid van haar stem staat in contrast met haar spooky teksten over heksen en feeën.

Antal van Ass

Gitaar en zang

Antal speelt verschillende instrumenten. In de band zingt hij en speelt daarbij op de gitaar. Antal verzint graag extra melodielijntjes en mooie intro's bij de nummers.

Reninka Eskes

Klarinet, fluit en zang

Reninka speelt klarinet. Met haar fluitje voegt ze bij verschillende nummers een echte Ierse sound toe. Verder neemt ze regelmatig een tweede stem voor haar rekening.

Judith Baakman

Harp

Judith speelt op de harp en zorgt daarmee voor een Keltische touch. In de band zorgt ze voor mooie, intieme luisterliedjes waar iedereen stil van wordt.

Olaf Borsboom

Viool en zang

Olaf is gastmuzikant bij onze band en speelt regelmatig met ons mee. Hij speelt viool en zorgt voor mooie melodische lijnen bij de nummers. Ook zingt hij graag mee met een echt Iers accent. Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij een Ier is. Wilt u graag dat hij meekomt spelen wanneer u ons boekt vraag hier dan specifiek om bij de boeking.