Biografie

Wie zijn we

Boanna Boyne

De Gelderse band Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Waar de meeste mensen Ierland vooral kennen van de pubs en groene heuvels heeft het land ook een rijkdom aan verhalen en mystieke plekken. De band laat zich hier erg door inspireren en probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Het is met name het folklore deel van deze verhalen waar de liedjes over gaan. 

Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

Op 19 november 2022 is het debuutalbum uitgebracht. Het artwork is gemaakt door Naomi Cornock. 

Muziscene schreef het volgende over ons album: 
“Boanna Boyne is uitgebracht in eigen beheer na een succesvolle crowdfundactie. Het zal liefhebbers van dit genre zeker aanspreken, omdat het met gesloten ogen niet moeilijk is zich voor te stellen dat men in een Ierse Pub naar authentieke Ieren luistert.”

Podium Doesburg programmeur Theo Maas schreef het volgende: 
Dat je niet helemaal naar Temple Bar, Killarney of county Sligo hoeft af te reizen voor een avondje onvervalste Ierse folk en entertainment bewees Boanna Boyne tijdens de release-show van de eerste CD van de band, op zaterdag 19 november bij Podium Doesburg.
In een afwisselende muzikale show met ook nog eens de toegevoegde waarde van de Ierse dansers van Keltisch Dansje, en bijgestaan door feestnummer Dennis Jansen, liet Boanna Boyne horen en zien dat het inderdaad tijd was voor een eigen CD.
Met veel passie en vakmanschap werden de nummers van de CD in thematische sets geserveerd aan een uitverkochte en enthousiaste zaal. Boanna Boyne toonde van begin tot eind aan waarom de band een veelgevraagde act is: authentieke Ierse beleving, met afwisselend rustige en opzwepende nummers, waarvan vooral het eigen nummer Brú na Bóinne tot de verbeelding sprak.
Boanna Boyne is uitgegroeid tot een band die op geen enkel podium misstaat. Professioneel, muzikaal en to the point.

 

Taggi Eenstroom

Zang

Taggi is de zangeres van de band. Ze heeft verschillende eigen nummers geschreven die gaan over de Ierse mythologie en plekken in Ierland. Het engelachtige geluid van haar stem staat in contrast met haar spooky teksten over heksen en feeën.

Antal van Ass

Gitaar en zang

Antal speelt verschillende instrumenten. In de band zingt hij en speelt daarbij op de gitaar. Antal verzint graag extra melodielijntjes en mooie intro's bij de nummers.

Reninka Eskes

Klarinet, fluit en zang

Reninka speelt klarinet. Met haar fluitje voegt ze bij verschillende nummers een echte Ierse sound toe. Verder neemt ze regelmatig een tweede stem voor haar rekening.

Judith Baakman

Harp

Judith speelt op de harp en zorgt daarmee voor een Keltische touch. In de band zorgt ze voor mooie, intieme luisterliedjes waar iedereen stil van wordt.