Biografie

Wie zijn we

Boanna Boyne

De Gelderse band Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Omdat die ieder hun eigen inspiratiebronnen hebben, zijn de liedjes van Boanna Boyne heel afwisselend. Ze gaan over onderwerpen als mythologie en liefde. De band wil zijn publiek meenemen in een muzikaal Iers verhaal. De Ieren zijn meesterverhalenvertellers en Boanna Boyne probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

Taggi Eenstroom

Zang

Taggi is de zangeres van de band. Ze heeft verschillende eigen nummers geschreven die gaan over de Ierse mythologie. Taggi is helemaal gek van halloween, veel van haar nummers hebben vaak een duister randje.

Antal van Ass

Gitaar en zang

Antal speelt verschillende instrumenten. In de band zingt hij en speelt daarbij op de gitaar. Antal verzint graag extra melodielijntjes en mooie intro's bij de nummers.

Reninka Eskes

Klarinet, fluit en zang

Reninka speelt klarinet. Met haar fluitje voegt ze bij verschillende nummers een echte Ierse sound toe. Verder neemt ze regelmatig een tweede stem voor haar rekening.

Olaf Borsboom

Viool en zang

Olaf speelt viool en zorgt voor mooie melodische lijnen bij de nummers. Ook zingt hij graag mee met een echt Iers accent. Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij een Ier is.

Judith Baakman

Harp

Judith speelt op de harp en zorgt daarmee voor een Keltische touch. In de band zorgt ze voor mooie, intieme luisterliedjes waar iedereen stil van wordt.

Ton van de Ven

Percussie en zang

Ton slaat overal op en zorgt zo voor de percussie in de band. Ook Ton schrijft graag eigen nummers. Hij is de romanticus van de band en schrijft de liefdesliedjes.